Sånn bygger du strategien din som investor

Hvis man skal følge eksempelet til alle de som bare kjøper kryptovaluta fordi det er trendy og ikke egentlig har tenkt seg om eller satt seg inn i det de investerer i, men blindt følger det resten av saueflokken gjør, hadde det nok ikke vært så mye suksess for de fleste investorer på markedet. For det er rett og slett det motsatte av hva man burde gjøre. Det å investere uten en strategi er noe mange nybegynnere gjør, men det å ha en strategi vil gjøre det mye enklere for deg å få suksess – særlig hvis du er ny investor!

Det å investere i for eksempel kryptovaluta har blitt et nesten komisk eksempel på at mange investerer uten å egentlig sette seg inn i hva de driver med, eller hva man rent faktisk investerer i. Dette er på mange måter baksiden av medaljen når det kommer til at det å investere har blitt så populært, for det fører til at folk kanskje ikke hører på aksjetips fra de som faktisk har greie på ting, men heller hører på en eller annen tilfeldig fyr på Instagram. Men hvis du vil ha styr på det du driver med når du investerer, så les videre.

Ambisjon, plan, suksess

Som med de fleste andre ting i livet, så nytter det å tenke over hva man ønsker seg, og legge en plan for å komme dit. Og når det kommer til aksjer er det ikke noen forskjell. For det å ta valg når det kommer til investeringer blir mye lettere når du vet hvilke parametere som er viktige for deg. Det å for eksempel vite om du er en investor med høy eller lav toleranse for risiko, kan gjøre det mye enklere for deg å si ja eller nei til forskjellige aksjer, og det samme gjelder med tanke på om du ønsker å tjene penger på kort sikt eller om du investerer med en tankegang med ambisjoner langt inn i fremtiden.

Disse faktorene vil hjelpe deg med å ta valg som er mye nærmere deg selv om målene dine, enn hvis du bare følger tips litt tilfeldig her og der. For det å investere handler om å bygge deg en portefølje som vil kunne støtte deg gjennom livet for å kunne nå målene dine både økonomisk og med tanke på andre viktige ting i livet ditt som du vil prioritere. Det å ha en strategi vil kunne gi deg et fundament som gjør det enklere for deg å ta de beste valgene for deg, fordi du ikke trenger å vurdere ting på individuell basis hele tiden.

Når du bygger strategien din er det faktorer som mål og ambisjoner, etikk, risikovillighet og tidshorisont som er noen av de elementene som er viktige å få med. Det å hele tiden ha fundamentet sitt sterkt på plass gjør det mye enklere å ta stilling til ting ettersom de dukker opp, og her kan det virkelig lønne seg å legge inn litt tid og energi fra begynnelsen.

Recent articles